Sportski centar "Morača"

Sportski centar "Morača" je dom najboljih crnogorskih klubova i mjesto odigravanja najvažnijih domaćih i međunarodnih sportskih događaja. Od kada je izgrađen, 1981.godine, Centar uspješno obavlja svoju Misiju, u kontinuitetu stvara i unapređuje uslove za vrhunski sport i rekreaciju naših građana. Ovdje su ponikli i stekli afirmaciju naši najbolji košarkaši, rukometašice, odbojkaši, karatisti. "Morača" je najpoznatija, najveća i najsavremenija višenamjenska sportska dvorana u Crnoj Gori, kapaciteta oko 5300 gledalaca Renovirana je 2005.godine po FIBA standardima za potrebe održavanja Evropskog prvenstva u košarci, tom prilikom je u njoj odigrano šest preliminarnih utakmica, dok je adaptacija izvršena 2018.godine po ULEB standardima za potrebe održavanja najpestižnijeg  evropskog  takmičenja Evrolige.  Danas dvorana SC “Morača” ugošćava poznate evropske timove koji učestvuju u Evroligi. Dvorana "Morača" sa pratećim sadržajima može kvalitetno odgovoriti na sve zahtjeve korisnika, bilo da su u pitanju treninzi i takmičenja vrhunskih sportista ili rekreacija zainteresovanih grupa i pojedinaca. Tokom godine u njoj se održi veliki broj domaćih i međunarodnih takmičenja u dvoranskim i borilačkim sportovima, kojima prisustvuje više od dvjesta hiljada posjetilaca. Naši stalni korisnici su prvakinje Evrope ŽRK "Budućnost", ŽKK "Budućnost", MKK “Budućnost Voli”, MOK "Budućnost", Karate klub "Budućnost" i brojne druge ekipe, privredna društva i pojedinci. Pored sportskih u "Morači" se mogu organizovati i različite kulturne, zabavne, humanitarne i druge manifestacije. Sportski centar "Morača", raspolaže sportskim i ugostiteljskim sadržajima kao i poslovno-administrativnim prostorom.

 

Sportski sadržaji:

  • Velika dvorana kapaciteta oko 5300 gledalaca sa pratećim sadržajima (ambulanta, doping kontrola, VIP-salon, VIP-loža i 5 svlačionica)

Mala sala

  • Sala za borilačke sportove
  • PRESS-Sala sa 33 mjesta
  • Otvoreni olimpijski bazen
  • Zatvoreni  vaterpolo bazen
  • Mltifunkcionalna dvorana
  • Ugostiteljski sadržaj - Restoran "Morača" kapaciteta oko 400 mjesta.

Poslovno administrativni prostor je smješten u veznom dijelu objekta i koriste ga sportski klubovi i savezi, privredna društva i preduzetnici.
Ugostiteljski sadržaji i najveći dio poslovnih prostora izdati su pod zakup.