Košarkaško igralište u Njegoševom parku

 

Košarkaško igralište u srcu Podgorice, okruženo parkom, na samoj obali rijeke Morače je idealno mjesto za rekreaciju i bavljenje sportom na otvorenom. Na košarkaškom igralištu u Njegoševom parku, stasavale su generacije košarkaša KK “Budućnost”, gdje se do unazad nekoliko godina nalazilo sjedište KK Budućnost.
Kultni košarkaški teren u Njegoševom parku danas izgleda potpuno drugačije, na ponos svih stanovnika Podgorice. Vrijedna investicija Glavnog grada za adaptaciju objekta u Njegoševom parku sprovedena je 2020.godine. Izvršena je temeljna rekonstrukcija objekta,terena i tribina, a poseban akcenat je dat na stvaranje uslova za igru na samom terenu. Postavljena je nova podloga u skladu sa najvišim standardima u oblasti otvorenih terena i košarkaškog sporta, ugradjena nova rasvjeta a tribine su dobile stolice sa kapacitetom od 438 mjesta.
Objekat i igralište su prije svega namijenjeni rekreativcima, ali i mlađim generacijama u nadi da će se slavna tradicija košarkaškog sporta u Podgorici nastaviti i da će kao što je to bio slučaj u poslednjih pedeset godina na ovom mjestu, nastaviti da stasavaju košarkaški asovi.